Εκκενώσεις Βόθρων

για όλη την Αθήνα & την Αττική !!!

Το φαινόμενο απόριψης λυμάτων βόθρων σε ποτάμια και όχι μόνο ταλαιπωρεί τις αρχές πολλών περιοχών στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα. Δεν εκδηλώνεται

adeiasma vothrou 1969

μόνο στην Ελληνική επαρχία αλλά και σε πολλές περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής μιας και αποτελεί την ''εύκολη λύση''.

Μείωση του φαινομένου αναμένεται τους επόμενους μήνες μιας και οι περιοχές αυτές πρόκειται και συνδεδούν με το δημόσιο αποχετευτικό δίκτυο που μέχρι σήμερα είναι ανύπαρκτο. Η περιφέρεια Αττικής γνωρίζει το πρόβλημα και έχει υποσχεθεί σύντομα να δώσει λύση ανάσας τόσο για τη Δημόσια Υγεία όσο και για την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Κύριο αίτιο του προβλήματος αποτελεί η άναρχη βίαιη δόμηση που παρατηρήθηκε σε αυτές τις περιοχές από μη ταυτόχρονη ανάπτυξη του αποχετευτικού δικτύου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν 50.000 βόθροι που η συντήρηση τους χαρακτηρίζεται κάθε άλλο παρά τακτική. Εχουν αναφερθεί περιπτώσεις που όταν βρέχει κάποιες φορές επιτήδειοι αντλούν τα βοθρολύματα  με αντλίες και τα διοχετεύουν στο δρόμο κατευθείαν πιστεύοντας ότι θα εξαφανιστούν με τα νερά της βροχής....

Read more: Το πρόβλημα των βόθρων της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής

Υπάρχει τρόπος να σηκωθείς για να πας τουαλέτα να ικανοποιήσεις την ανάγκη σου και να μη χάσεις την καλύτερη σκηνή;;;;;  
Ενα πρόβλημα που έχουν όλοι λίγο πολύ αντιμετωπίσει ...  λύνεται πλέον επιτυχώς !!!
τουαλετα σε σινεμαΔιατίθεται πλέον εφαρμογή για το smartphone σας μέσω της οποίας δηλώνεται ποιό έργο βλέπετε με το που αρχίζει η προβολή και σας έρχεται μύνημα δόνησης την κατάλληλη στιγμή να βγείτε για τουαλέτα, χωρίς εγγυημένα να χάσετε κάποια αξιόλογη σκηνή μιας και η προτεινόμενη ώρα είναι αυτή που το ενδιαφέρον της ταινίας είναι αμελητέο σε σχέση με την υπόλοιπη διάρκεια !!!!!!  
Η εφαρμογή λέγεται Runpee και με μια τεράστια βάση δεδομένων όλων των ταινιών που κυκλοφορούν σας υπόσχεται ότι θα σας βγάλει για τουαλέτα την ιδανικότερη στιγμή έτσι ώστε να μη χάσετε κάποιο σημαντικό σημείο του έργου. Ενημερώνεστε έτσι για πόσα λεπτά μπορείτε να απουσιάσετε ''ασφαλώς'' και μάλιστα το application σας συνοδεύει στην τουαλέτα με έξτρα λειτουργίες φακού (για να βλέπετε στο σκοτάδι και για να μη σας πέσει τίποτα στη λεκάνη αποχέτευσης προφανώς), χρονομέτρου αλλά και συνοπτική περίληψη του τι ακριβώς χάνετε κατά την απουσία σας με υπότιτλους!!!!!!!!!!

Φαίνεται παράξενο και αστείο αλλά κι όμως συμβαίνει !!!!!!

Read more: Τι κάνεις όταν είσαι καθηλωμένος από την αγωνία στο cinema και πρέπει να πας τουαλέτα...

Ανάμεσα το 3000-1000 π.Χ. άκμασε στην Κρήτη ο Μινωικός πολιτισμός που οφείλει το όνομά του στο μυθικό βασιλιά Μίνωα, ο οποίος κατόρθωσε να συνενώσει τις φυλές του νησιού και να αναδείξει θαλασσοκράτειρα την Κρήτη.  Η «πολιτισμική έκρηξη» από την πρωτο-μινωική εποχή και ύστερα είναι εμφανής σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, από την αρχιτεκτονική και τον πολεοδομικό σχεδιασμό ως τη γεωργία, τη δασοπονία και τη ναυτιλία.
αποχετευτικο μινωα ελλαδαΟι ανασκαφές που πραγματοποίησε στην Κνωσό από το 1900-1935 ο Έβανς αποκαλύπτουν τα θαυμαστά επιτεύγματα, στα οποία είχαν φτάσει οι Μινωίτες, σπουδαίοι τεχνίτες της εποχής. Ανάμεσα σε όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα κορωνίδα αποτελεί το ανάκτορο της Κνωσού, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ανάκτορο της μινωικής Κρήτης, που διέθετε 1500 δωμάτια και, καθώς ήταν χτισμένο σ’ έναν τεχνητό λόφο, έμοιαζε με μικρή πολιτεία.  
Το μεγαλοπρεπές ανάκτορο της Κνωσού που δημιούργησε ο Δαίδαλος, ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία του Μινωικού Πολιτισμού, αποτελούσε την έδρα του βασιλιά Μίνωα και το διοικητικό κέντρο της μινωικής Κνωσού. Η κατασκευή του πρώτου ανακτόρου χρονολογείται γύρω στο 2000 π.Χ περίπου. Η πολιτιστική άνθηση του νησιού είναι ολοφάνερη όχι μόνο στο αρχιτεκτονικό σχέδιο και τον εσωτερικό διάκοσμο του παλατιού, αλλά και στα υδραυλικά έργα, στα λουτρά και στις τουαλέτες, στις δεξαμενές αποθήκευσης και διανομής νερού και στο αποχετευτικό δίκτυο.
Το πρώτο υδρευτικό και αποχετευτικό δίκτυο στον ελληνικό χώρο,  εφάμιλλο με αυτό  που καθιερώθηκε το 19ο αιώνα και χρησιμοποιείται ως τις μέρες μας σε Ευρώπη και  Αμερική,  απαντάται στη μινωική πόλη της  Κνωσού. Πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο και περίπλοκο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, στην κατασκευή του οποίου χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές που  ακόμη και σήμερα  εντυπωσιάζουν και προξενούν το θαυμασμό αποδεικνύοντας την άρτια κατάρτιση των  υδρολόγων και μηχανικών της εποχής και την εις βάθος γνώση των επιστημών των υδατικών πόρων και του περιβάλλοντος.
Οι  Μινωίτες φαίνεται πως κατείχαν τις βασικές αρχές των  υδραυλικών έργων  από την πρωτομινωική περίοδο, από το 3200 π.Χ., επισημαίνει ο Ανδρέας Αγγελάκης, μηχανικός υδατικών πόρων και ερευνητής του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης.

Read more: Η πρωτοπορία των Μινωϊτών στο αποχετευτικό δίκτυο

Όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό αναδικνύεται το θέμα έλλειψης τουαλετών για εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στις υποανάπτυκτες χώρες του τρίτου κόσμου.  Ισως η ύπαρξη τουαλέτας και γενικότερα αποχετευτικού συστήματος να μην απασχολεί ούτε κατά διάνοια τους ανθρώπους της Δύσης, αλλά το πρόβλημα δεν είναι αστείο και σύμφωνα με το οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, παραπάνω από 2.5 δισεκατομμύρια πληθυσμού στον πλανήτη στερούνται αυτής και ζούν με όλα τα επακόλουθα προβλήματα και τις δυσμενείς επιπτώσεις γαι την υγεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 500 εκατομμύρια γυναικών αναγκάζονται να πάνε για τουαλέτα στην ύπαιθρο, προτιμώντας ταυτόχρονα να το κάνουν κρυφά και με το πέσιμο της νύχτας ώστε να αποφύγουν και τα χειρότερα επακόλουθα ενός βιασμού.

Read more: Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας και Αποχέτευσης

O άνθρωπος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης, με την οποία συνδέεται άρρηκτα στην προσπάθειά του για επιβίωση εξασφαλίζοντας τροφή, κατοικία και ένδυση από τη σχέση του μαζί της. Η φύση δεν αποτελεί μόνο τροφό του ανθρώπου, αλλά και παιδαγωγό, πολύτιμο δάσκαλο και πηγή plimiresέμπνευσης για αυτόν. Από τις πρώτες ύλες που του προσφέρει απλόχερα η φύση ο άνθρωπος μπόρεσε να δημιουργήσει τον υλικό πολιτισμό, ενώ μέσα από την παρατήρηση των φυσικών φαινομένων κατόρθωσε να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά της και να δημιουργήσει τον επιστημονικό λόγο. Η απομίμηση του φυσικού κάλλους οδήγησε στην ανάπτυξη της Τέχνης και στα καλλιτεχνικά δημιουργήματα που παραμένουν απαράμιλλα μέχρι και σήμερα.

Αν και η προσφορά της φύσης είναι αναντίλεκτη, ο σύγχρονος άνθρωπος επιχειρεί τα τελευταία χρόνια μια αλόγιστη οικολογική παρέμβαση με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους και την απομύζηση κάθε φυσικού πόρου αδιαφορώντας για τις συνέπειες της καταστροφικής του επέμβασης στη φύση. Οι προβλέψεις των επιστημόνων για τον πλανήτη Γη που φαίνεται ακατοίκητος στο προσεχές μέλλον ξεπερνούν κάθε φαντασία και αποδεικνύονται προφητικές.  

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, του υδροφόρου ορίζοντα και του εδάφους, η τρύπα του όζοντος, η όξινη βροχή αποτελούν μερικές μόνο διαστάσεις των παρεμβάσεών του, που καθίστανται απειλητικές για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

Η ύβρις αυτή, η αλαζονική συμπεριφορά του ανθρώπου, προκαλεί την μανία της οργισμένης μητέρας – φύσης που κατά το σχήμα «ύβρις - τίσις - νέμεσις» της αρχαίας τραγωδίας ξεσπά φρενιασμένη ενάντια στο παιδί της μετατρέποντας το θύτη σε θύμα και προκαλώντας ένα νέο κατακλυσμό που απειλεί το ανθρώπινο είδος.

Κάθε χρόνο έντονα πλημμυρικά φαινόμενα απειλούν κατοικημένες περιοχές και κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές. Οι πλημμύρες που προκαλούνται από την αποψίλωση και την καταστροφή των δασών, την τσιμεντοποίηση και την άναρχη δόμηση στις μεγάλες πόλεις, την αύξηση των βροχοπτώσεων λόγω κλιματικών μεταβολών και την αύξηση της θερμοκρασίας απασχολούν έντονα τις αρχές και την επιστημονική κοινότητα.

Read more: Η οργή της Μητέρας Φύσης... Πλημμύρες !!!!